Välkommen att ta ditt körkort hos oss

Hos oss är alla varmt välkomna. Vi utbildar dig som aldrig kört bil tidigare, lika väl som dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning är du också varmt välkommen att kontakta oss på Z motor och trafik. 

Våra övningsbilar är miljövänliga SEAT Ateca som är populära bland våra elever tack vare att de är lättkörda, säkra och miljövänliga. 
Vi har självklart både manuell- och automat-växlade bilar.

Körkortstillstånd
För att kunna börja övningsköra med bil behöver du ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas. Ansökan om körkortstillstånd

Kunskapsprov

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Tänk på att båda dina riskutbildningar måste vara genomförda innan du kan skriva kunskapsprovet.

Körutbildning
Vi rekommenderar att du parallellt med teorin tar körlektioner. Teori- och körutbildning går hand i hand och ger bäst resultat. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.