Välkommen att ta ditt körkort hos oss

Hos oss är alla varmt välkomna. Vi utbildar dig som aldrig kört bil tidigare, lika väl som dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning är du också varmt välkommen att kontakta oss på Z motor och trafik.

Våra övningsbilar är miljövänliga SEAT Ateca som är populära bland våra elever tack vare att de är lättkörda, säkra och miljövänliga. Vi har självklart både manuell- och automat-växlade bilar.

Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra med bil behöver du ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas. Ansökan om körkortstillstånd

Kunskapsprov

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Tänk på att båda dina riskutbildningar måste vara genomförda innan du kan skriva kunskapsprovet.

Körutbildning

Vi rekommenderar att du parallellt med teorin tar körlektioner. Teori- och körutbildning går hand i hand och ger bäst resultat. Din handledare vid privat övningskörning är välkommen att följa med i bilen under lektionerna.

Glad sommar!

Receptionen är semesterstängd mellan 19/7 till 4/8 och öppnar igen 5/8. Dock har vi öppet 15-18 juli mellan kl.10.00 till 13.30.

Ni når oss alltid via info@ztrafik.se. Vår webbutik är som vanligt öppen dygnet runt.