Välkommen att ta ditt MC-kort hos oss!

Vi på Z motor & trafik vet att du som MC-elev är motiverad och målmedveten. Det tycker vi om, det är nämligen vi också. Vi lovar att alltid göra vårt bästa för att erbjuda dig en rolig, intressant och lärorik MC-utbildning som samtidigt är både prisvärd och effektiv.

Hos oss är alla varmt välkomna. Vi utbildar dig som aldrig kört mc tidigare, lika väl som dig som har övat mycket hemma och bara vill finslipa körningen inför körprovet. Har du redan körkort men känner att det skulle vara bra med lite avrostning är du också varmt välkommen att kontakta oss på Z motor och trafik.

Följ dessa enkla steg till ditt MC-kort

Körkortstillstånd

För att få övningsköra med motorcykel behövs ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas. Denna kan du med fördel göra hos oss till en kostnad av 150 kr.
Ansökan om körkortstillstånd

Övningskörning privat

Om du tänker övningsköra privat så måste din handledare skicka in en ansökan om handledartillstånd till Transportstyrelsen. Det krävs inte någon handledarutbildning för mc.
Ansök här

Kunskapsprov

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Tänk på att båda dina riskutbildningar måste vara genomförda innan du kan skriva kunskapsprovet. Ett godkänt kunskapsprov för mc är giltigt i 1 år. På den tiden måste du ha klarat körprovet annars blir kunskapsprovet ogiltigt.

Körprov på Trafikverket

På körprovet kommer du få göra säkerhetskontroll, två manöverprov (i låg och i hög fart) samt bromsprov. Är dessa godkända kommer du även få köra i trafik. Du ska visa att du känner till fordonets delar, kan hantera fordonet i olika farter och att du i trafiken kan tillämpa dina teoretiska kunskaper, köra med gott omdöme och på ett trafiksäkert sätt.