AM-körkort för moped klass I

Funderar du på att gå en mopedkurs så har du kommit rätt när du kommer till oss.

Moped klass I är en moped som är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/timmen. En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt.

Åldersgränsen för mopedkursen klass 1/ AM-körkort är 14 år och 9 månader.

Intensivkurs

Vi på Z motor & trafik jobbar med intensivkurser, något som är uppskattat av både elever och föräldrar. Teoriundervisningen och en del av körningen är fördelad på en och samma helg.

Goda grunder inför framtiden

De kunskaper du som elev får under utbildningen kommer du att ha stor glädje av. Dels blir du en trygg och smart mopedförare och när det blir dags för dig att ta bil- eller MC-körkort kommer du ha mycket gratis eftersom grundreglerna är samma i trafiken oavsett vad du kör.

Som elev får man alltid låna full utrustning vid övningskörning som klarar all form av väder.

För att få övningsköra med moped (AM) behövs ett körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Till ansökan skall ett syntest bifogas.

Saknar du körkortstillstånd? Ansök om körkortstillstånd här

Kunskapsprovet eller ”teoriprovet”, bokas hos Trafikverket. Kunskapsprovet får skrivas då eleven har genomfört en godkänd teoretisk och praktisk utbildning och fyllt 15 år.

Glad sommar!

Receptionen är semesterstängd mellan 19/7 till 4/8 och öppnar igen 5/8. Dock har vi öppet 15-18 juli mellan kl.10.00 till 13.30.

Ni når oss alltid via info@ztrafik.se. Vår webbutik är som vanligt öppen dygnet runt.